Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Marieke van Amsterdam.  

Ruim 26 jaar werk ik met plezier als psychosociaal therapeut met ouders en kinderen. Na het behalen van mijn HBO- diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening diploma – werkte ik als pedagogisch begeleider bij bij Stichting Spelvoorlichting aan huis en een Medisch Kleuterdagverblijf. Hier begeleidde ik ouders en hun kinderen waarbij spraken was van een complexe meervoudige problematiek.

Vanaf 2009 werk ik als zelfstandig therapeut binnen mijn eigen praktijk Kinderzon, waar ik ouder en kind begeleid aan de hand van verschillende methodieken; pedagogische ondersteuning, spelbegeleiding, weerbaarheidstraining, Bachbloesem ondersteuning, Celzouttherapie en Nei-therapie. Kinderzon is een plaats waar ik op een persoonlijke manier begeleiding bied met de tijd en aandacht die wenselijk is.

In de begeleiding staat ieder persoon als geheel centraal; de aandacht is gericht op het fysieke-, emotionele en mentale functioneren. Door gericht naar deze gebieden te kijken is het vaak mogelijk direct bij de oorzaak de balans te herstellen. Door de toenemende vraag van volwassenen, die beter in hun vel willen komen te zitten en hun enthousiasme over de behaalde resultaten,  is er naast Kinderpraktijk Kinderzon; hulp voor ouder en kind ook Praktijk ZonVitaal; Natuurlijk goed in je vel.