Ervaringen

Ervaringen

Anouk 10 jaar: Elke dag had ik buikpijn als ik naar school moest. Ik wilde er niet over praten, dat hoefde bij Marieke ook niet. Ze heeft een test gedaan en daar kwam uit waarom ik buikpijn had. Later durfde ik wel te praten over pesten enzo. Het was heel gezellig en ik heb geen buikpijn meer. (Anouk heeft 6 afspraken gehad en de weerbaarheidstraining gedaan)

Manon 5 jaar:

Het lukt Manon niet goed om rustig te gaan slapen. Ze sliep onrustig en had veel last van nachtmerries. Na 2 nei-behandelingen en 3 afspraken spelbegeleiding is ze nu gelukkig van haar nachtmerries af en kan/durft weer rustig te gaan slapen. Ook lukt het haar nu veel beter om zich te concentreren op school.

Alex 6 jaar:

Alex wilde niet graag naar zwemles. Hij had angst voor een aantal zwem oefeningen. Na 1 nei – test werd duidelijk waar die angst vandaan kwam en wat Alex nodig had om over zijn angst heen te komen. Na 2 afspraken en ondersteunende Bach bloesems is er geen angst meer voor het zwemmen en ws kan hij binnenkort nu afzwemmen.

Elise 12 jaar:

Ik ben vroeger gepest en durfde geen afspraakjes meer te maken met andere kinderen. Ook durfde ik geen nieuwe kleren aan naar school, omdat ik bang was dat ze me weer gingen pesten. Ik heb samen met Marieke geknutseld, onder het knutselen hebben we gepraat over het pesten. Ook heb ik Bach bloesems gehad – die vond ik echt heel fijn. Nu durf ik weer afspraken te maken en heb ik vriendinnen. Ik voel me weer blij van binnen.

Roy 6 jaar:

Roy had moeite met zijn ontlasting. Hij was bang om naar toilet te gaan, omdat het pijn deed. Hij hield het soms dagen op. Na een nei-test bleek hij gevoelig te zijn voor bepaalde voedingsmiddelen. Nadat hij deze niet meer at werd zijn ontlasting weer zacht. Na 2x spelbegeleiding en met behulp van bach bloesems raakte Roy over zijn angst heen en ging hij ‘opeens’ zelf naar de toilet zonder toestanden.

Mina 3 jaar:

De juffen van de peuterspeelzaal vertelde mij dat mijn dochter in zichzelf gekeerd was en geen aansluiting zocht en kreeg bij andere kinderen. Mijn dochter heeft 2 Nei-behandelingen gehad. Nu staat ze veel meer open voor de wereld. Ze laat nieuwe ervaringen binnen en reageert veel meer op een natuurlijke manier. In vond de verslagen heel duidelijk en we hebben veel gehad aan de thuisoefeningen. Er was duidelijk iets wat Mina blokkeerde. Nu de blokkade is opgeheven is ze blijer en meer ontspannen. Het heeft haar goed gedaan. Monique.

Fleur 16 jaar:

Ik heb veel geleerd en vond het erg fijn om met je te praten. In de verslagen was het goed om terug te lezen wat we allemaal hadden besproken.

Sandra 9 jaar:

Sandra had iedere dag erge buikpijn. Na 7 afspraken en natuurlijk de oefeningen thuis heeft ze nu geen buikpijn meer en ze voelt zich veel gelukkiger.
Het is heerlijk om te zien hoe ze zich nu durft te uiten. Zowel mijn dochter als ik hebben er veel aan gehad. Dank je wel, Silvia.

Mark 10 jaar:

Ik kan nu zeggen hoe ik me voel en wat ik wel en niet leuk vind. Daar ben ik blij om, want nu ben ik veel minder boos.

Richard 2,5 jaar:

Als vanaf z’n geboorte slaapt Richard moeilijk. Hij wordt wel 10x wakker per nacht. Na 2 Nei-testen wist ik wat hem weerhield om te gaan slapen en wat hij nodig had om de hele nacht door te kunnen slapen. We hebben in de omgang met Richard hier rekening mee gehouden en hij slaapt nu heerlijk en wij ook.

Charlotte 10 jaar:

Charlotte heeft al tijden last van hoofdpijn en buikpijn. Soms was dit zo hevig dat ze niet naar school kon. Ik raakte met Marieke hierover aan de praat en ik wilde deze voor mij onbekende vorm van NEI-therapie met Charlotte uitproberen. Eigenlijk al na een behandeling zag ik het verschil. De hoofdpijn en buikpijn was verdwenen. Ongelofelijk dat alleen al het bewust worden van het probleem en het erover praten zoveel bijdraagt in haar emotionele welzijn!  Ze kreeg wat oefeningen mee die zij tussen de twee behandelingen kon doen. Tijdens de tweede behandeling zat Charlotte al heel anders in de stoel. Veel zelfverzekerder, ze durfde Marieke aan te kijken. Na deze tweede behandeling was zij een ander kind. Ze hoefde niet meer terug te komen. Tot op heden heeft ze geen hoofdpijn of buikpijn meer gehad! Ik ben blij dat Charlotte op deze manier veranderd is. Ik weet nu wat de emotionele zwakke plekken van mijn kind zijn. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om te luisteren naar de signalen van mijn kind. – Angelina

Andries 45 jaar:

Ben met keelklachten – waar ik al 2,5 jaar last van had – bij Marieke beland. In een heel ontspannen sfeer, stelde zij vragen en voerde enkele testen uit, en gaf een indicatie van de richting waarin het probleem zat. Na enkele dagen ontving ik schriftelijk uitgebreid advies. Na 3 weken besefte ik dat mijn klachten waren verdwenen. Een super resultaat. En dat na 1 behandeling.

Iris 8 jaar:

Het was leuk bij jou. Nu vind ik het ook heel fijn op school, want ik heb bij jou geleerd hoe ik me kan concentreren. Dank je wel.

Jaqueline:

Ik ben 1 keer naar Marieke geweest voor een persoonlijke vraag. Ik vond het een positieve ervaring en het bracht me weer in een positieve richting. Ik vind Marieke een zeer warm en liefdevol mens. In alle rust en vertrouwen neemt ze de tijd en ben je samen bezig. Bij Marieke krijg je het gevoel dat ze je echt ziet en zonder oordeel. Jacqueline (moeder van twee kinderen)

Daphne 12 jaar:

Mijn dochter 12 jaar, is voor de eerste keer met emotionele klachten bij jou gekomen. Ze kon de klachten nog niet met pappa en mamma delen en ging daarom veel snoepen. Nadat we zagen wat er aan de hand was konden we gaan proberen haar te ondersteunen. Maar zolang zij zelf niet inzag wat er aan de hand was kon ze het ook niet veranderen. Doordat jij met jou ervaring en opleiding haar op een liefdevolle manier het wel duidelijk kon maken is zij nu weer de vrolijke, vriendelijke lieve meid. Ze onderneemt weer dingen met (nieuwe) vrienden en vindt school weer leuk.
Heel veel dank. Met vriendelijke groeten, Monique

Ervaringen van ouders en kinderen over de weerbaarheidstraining:

Denise: Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen, zeggen wat ik wel en niet leuk vind.

Sander: Nu kan ik zeggen hoe ik me voel en een stevige ballon maken als ik iets spannend vind, daarom durf ik veel meer. Mijn spreekbeurt ging heel goed.

Vader van Renee: Fijn dat ouders goed op de hoogte worden gehouden met de verslagen en dat de kinderen de spelletjes mee naar huis krijgen om verder te oefenen. Dan weet je als ouders wat ze leren en hoe je ze kan helpen. Mijn dochter vond het leuk en is meer ontspannen in grotere groepen kinderen.

Katie: Mijn dochter heeft de cursus heel leuk gevonden. Ze  heeft er veel van geleerd. Wij vonden het heel fijn dat ouders er goed bij betrokken worden. De opdrachten thuis werden gedaan met leuke en duidelijke spelletjes.

Amber: Anouk vond het erg leuk. De spelletjes vond ze vooral leuk. Ze zit weer goed in haar vel en is open naar ons mbt haar gevoelens. Ze kan beter omgaan met kritiek en tegenslagen.

Moeder van Richard: Richard heeft veel geleerd. Hij is zelfverzekerder, een stuk rustiger en kan beter verwoorden wat hij meemaakt. We zien hem groeien maar hij heeft nog wel wat extra begeleiding nodig, dus we gaan nog een aantal individuele afspraken maken.

Simone: Ik heb de kracht in mijn stem ontdekt. Nu praat ik duidelijker en zeggen mensen niet steeds meer ‘wat zeg je’.

Robert: Eerst werd ik wel erg gepest, daar werd ik heel verdrietig van. Nu heb ik een Coole Truc geleerd en het is nu veel minder.

Moeder van Edwin: Edwin vond de training leuk en gezellig. hij is zich bewust geworden hoe pesten begint en hoe je sterk kunt zijn. Hij is rustiger geworden op school.