N.E.I. ® therapie

N.E.I. ® therapie

N.E.I ® Introductie – het ontstaan van blokkades
Het gehele leven doen mensen ervaringen op en vormen daarmee een mening over zichzelf en anderen. Deze ervaringen en overtuigingen zijn van invloed op ons denken, voelen en gedrag.

Emoties die ontstaan in moeilijke situaties worden soms niet goed verwerkt. Deze kunnen net als eerdere ervaringen en overtuigingen een belemmering vormen. Die onbewust invloed uitoefenen in ons dagelijks leven.

Een belemmering kan ontstaan wanneer een emotie in het gevoel wordt ervaren, maar verstandelijk niet wordt begrepen. Of andersom. Op dat moment werken het verstand en gevoel niet goed samen en integreert de emotie niet. Dit blokkeert het verwerkingsproces. Dan ontstaat er een onverwerkte emotie die zich opslaat in het onderbewustzijn en het celgeheugen van het lichaam.

Onverwerkte emoties en de overtuigingen die mensen belemmeren, zijn processen die vaak onbewust verlopen. Langdurig onderdrukken van emoties en opgestapelde onverwerkte gevoelens kunnen zich uiteindelijk vertalen in allerlei lichamelijke klachten, onprettige gevoelens en/of ongewenst gedrag. Dit kan ook de reden zijn waarom iemand niet goed in zijn vel zit.