Bachremedie ondersteuning

Bachremedie ondersteuning

Bachbloesems ©

De bach-remedies zijn genoemd naar hun ontdekker dr. Edward Bach. Ze zijn gemaakt van planten, struiken en bomen. Van o.a. de bloesems en bloemen maakte hij remedies. Voor iedere negatieve stemming of gemoedstoestand waarvan een mens last kan hebben, vond Dr. Bach een bijpassende plant of boom. Dit zijn er in totaal 39.

De remedies hebben geen bijwerkingen en kunnen onbeperkt gebruikt worden. Daardoor zijn ze geschikt voor baby’s, peuters, kleuters, oudere kinderen en volwassenen. Bloesems kunnen het proces wat iemand doormaakt positief ondersteunen.

Het niet altijd raad weten met onze gevoelens en emoties, maakt als dit lang aanhoudt, dat we er letterlijk ziek van worden en allerlei (lichamelijke) klachten krijgen.

Bachbloesems helpen om de positieve dingen in de mens naar boven te halen en om nare gevoelens te verwerken en er mee om te leren gaan. Men wordt zich meer bewust van zijn gedachten en gevoelens. De bloesems werken tot diep in de kern van de mens, dus ook op het onbewuste niveau en de blokkade: de oorzaak van de klacht. De bloesem helpt om van binnen uit te kunnen veranderen.